Por tani

Informacione mbi çrregullimet e kromozomeve X/Y

Dy kromozome të seksit X dhe Y përcaktojnë nëse foshnja do të jetë mashkull apo femër
Informacione mbi çrregullimet e kromozomeve  X/Y

Dy kromozome të seksit (X dhe Y) përcaktojnë nëse foshnja do të jetë mashkull apo femër. Çrregullimet e kromozomeve X dhe Y ndodhin në rastet kur një kopje kromozomike e plotë mungon, kur një kopje shtesë është e pranishme ose kur është e paplotë. Opsioni i Test-it  Harmony me analizën e këtyre kromozomeve mund të përdoret për të përcaktuar rrezikun e gjendjes XXX (Trisomia e kromozomeve X), XYY (sindromi Jakob), XXYY, XXY (sindromi Klinefelter) dhe monozomi e kromozomit X (sindromi Ulrich-Tarner). Këto sëmundje ndryshojnë shumë nga shkalla e seriozitetit. Shumica e të prekurve vuajnë nga çrregullime të vogla mendore dhe çrregullime të sjelljes, si dhe nga infertiliteti. ( të shih 123)

Konsultohuni me gjinekologun Tuaj kompetent, cili është opsioni i Test-it Harmony më i përshtatshmi për Ju.